Structuur in je proces

Blog

Wat is een browser

Probeer je ook al maanden zonder succes je moeder uit te leggen wat nou precies een browser is? Jason Toff, Associate Product Marketing Manager Google, vroeg zich na een aantal tevergeefse pogingen af hoe het uberhaubt gesteld is met kennis van webbrowsers. Daarom besloot hij een klein wetenschappenlijk (lees: vooral niet) onderzoek te doen. Dit is het resultaat:

Uit het onderzoek bleek dat zijn moeder niet de enige is die niet precies weet wat een browser is, ook al is het een van de meest gebruikte programm’s op een computer.

Voor de moeder van Jason Toff en ieder ander die zich afvraagt wat een browser is, heeft Jason een kort filmpje gemaakt over browsers.

Hij heeft ook een eenvoudige website gemaakt over het onderwerp: WhatBrowser.org. Op deze website kun je zien welke browser je zelf gebruikt, informatie over andere browsers bekijken en je vindt er handige tips om je browser optimaal te benutten.

Volgens Wikipedia is een browser:

“Een webbrowser (ook wel browser of internetbrowser genoemd) is een computerprogramma om webpagina’s te kunnen bekijken.”

Bekijk de Wikipedia pagina over de (web)browser.

BRON: Jason Toff, Associate Product Marketing Manager Google | link naar originele artikel