Structuur in je proces

Blog

8 Uur Overwerken voor het Goede Doel

8-Uur-Overwerken-voor-het-Goede-Doel-Utrecht-2014

Vorige week (mede) organiseerde ik 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel in Vechtclub XL. Net als vorig jaar een groot succes!

Wat is 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel?

8 Uur Overwerken voor het Goede Doel is ooit begonnen in Groningen en vindt nu elk jaar simultaan plaats in diverse steden in Nederland, maar ook daar buiten. Dit jaar zelfs in San Fransisco en Rio de Janeiro!

De volledige organisatie werkt zonder geld, er is geen cent. Iedereen draagt bij waar hij of zij goed in is. Je kunt je steentje bijdragen als creatief, vrijwilliger op de avond zelf, sponsor van goederen, noem maar op…

Goede doelen kunnen zich bij de organisatie aanmelden met een creatieve vraag. Uit alle aanmeldingen worden vijf goede doelen gekozen. Ook creatieve deelnemers kunnen zich aanmelden. Zij worden ingedeeld in vijf teams, elk team gaat onder leiding van een coach (meestal een senior creatieve professional) aan de slag met de creatieve vraag van één van de goede doelen.

We beginnen de avond om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd, daarna worden de goede doelen voorgesteld en de teams bekend gemaakt. Elk goed doel geeft een korte briefing aan het team dat voor hen aan de slag gaat. Vanaf circa 19.30 uur gaan de teams aan de slag. Rond 02.00 uur zijn de presentaties waar de teams aan het goede doel en alle andere aanwezigen het werk van de avond presenteren.

2014 Utrecht

Dit jaar gingen we in Utrecht aan de slag voor: Resto VanHarte, Vogelopvang Utrecht, VSO Nederland, Stichting De Regenboogboom en Me’kaar.

Vijf teams van elk zes creatieven, vijf coaches. Totaal zo’n 40 creatieven. De vijf goede doelen waren elk met minstens twee mensen de hele avond aanwezig. Zij kregen een workshop fondsenwerving van Fré Meijer en een workshop social media van Suzan Huesken.

Daarnaast waren er natuurlijk de mensen van de catering De Klub en Anne Marije. Rond 23.00 uur kwam De Frietfiets een midnight snack verzorgen. Een registratieteam van vijf studenten met twee fotografen heeft de avond vastgelegd in film, prachtige sfeerfoto’s en portretten. Samen met de organisatie en alle vrijwilligers waren er in totaal wel 80 mensen!

Sponsors-8UO-Utrecht-2014

Heel veel sponsoren hebben dit jaar meegewerkt, ongelofelijk! Zonder hen was een organisatie zoals deze natuurlijk helemaal niet mogelijk geweest. Bedankt!!

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel Utrecht, volgend jaar meedoen als creatief of goed doel, of misschien zelfs sponsor worden? Volg ons dan op Facebook of via Twitter!