Structuur in je proces

Blog

Een andere blik op design

In een nieuwsbrief van de UX Academy stonden een paar links naar 5 must see TED UX Talks. Nummer 5 op de lijst is onderstaande talk van David Carson.

Tijdens mijn eerste jaar grafische en typografische vormgeving op de academie in Den Haag hielp ik mee met de organisatie van een jaarlijks congres van ATypI, wat dat jaar in Den Haag was. Een grote eer en heel leuk om te doen. Eén van de sprekers wat David Carson. Als eerstejaars had ik werkelijk geen idee wie hij was en wat hij deed.

Na afloop van zijn talk (waarbij ik in slaap viel door enorme vermoeidheid) zag ik hem staan in de bookstore. Omdat ik vermoede dat hij vast niemand kende sprak ik hem aan en stelde voor hem rond te leiden door de academy. Dat vond hij een heel goed idee. De meeste mensen die we onderweg spraken vertoonde een beetje vreemd gedrag en leken voor hem te kruipen. Ik snapte er niets van…

Ik kan me niet herinneren dat hij toen zo grappig was als in deze talk uit 2003