Structuur in je proces

Blog

The only people who refer to their customers as users are drug dealers and technologists

Dit verhaal van Manoush Zomorodi las ik de afgelopen periode in het boek Een pleidooi voor verveling (prettig om te lezen) en nu kom ik het weer tegen via deze quote.

“The only people who refer to their customers as users are drug dealers and technologists.”

Manoush Zomorodi at #TED2017

Deze quote intrigeert me, want het is waarschijnlijk waar. En het is iets waar ik zelf ook mee bezig ben. Hoe vaak gebruik ik mijn telefoon, hoe lang, waarvoor en belangrijker: wat probeer ik op dat moment niet te doen?

Dit werd onlangs nog actueler in ons gezin doordat een ouder van een klasgenootje van mijn zoon een mail stuurde naar alle ouders van de klas. Hij maakte zich zorgen omdat zijn dochter heel veel tijd op haar telefoon doorbrengt. En ze nadat ze haar telefoon één dag niet gebruikt had, ruim 500 berichten had. Is zijn zorg terecht?

Mijn zoon geeft aan dat als wij niet thuis zijn, hij zijn telefoon meer gebruikt dan hij wil, dat hij daardoor andere dingen niet doet en dat hij daar moeite mee heeft (hij is 12 jaar en ik vind het erg knap dat hij zich daar bewust van is).

Er zijn mogelijkheden om het gebruik wat te controleren en in te perken, lees daarvoor Ouderlijk toezicht gebruiken op de iPhone, iPad of iPod touch van uw kind.

Persoonlijk vind ik dat inperken een beetje lastig, maar inzicht in de schermtijd kan een goede start voor een gesprek zijn.

Nu nog zelf uitvinden in hoeverre ik User Experience Designer wil zijn… daarom noem ik mezelf liever Human Experience Designer.

Bekijk de fijne TEDtalk: How boredom can lead to your most brilliant ideas